Euro 95 € 1,93 Diesel € 1,74 Esso Supreme (95) 2,075
Euro 98 € 2,15 Shell Vpower (97) € 2,072 CNG € 3,599
BP Ultimate (98) 2,313
Blue One 95 € 2,109
LPG € 0,80 Total Excellium (98) 2,369

Vrouw Benzinepomp Hogeprijs

Afgelopen woensdag stegen de olieprijzen plots onder invloed van de eerste geruchten. Inmiddels is bevestigd dat er tussen de OPEC-landen een akkoord is over een productiebeperking. De olieprijs zal daardoor stijgen.

De OPEC (De organisatie van olie-exporterende landen) heeft woensdag, in Algerije een akkoord te bereiken over een productiebeperking. Al moeten de details nog worden uitgewerkt gaan ze er vanuit dat de beperking in November van kracht wordt.

Door de productiebeperking zal minder olie op de markt komen. Het gevolg is een prijsstijging. Olieproducerende landen hebben nood aan een hogere prijs gezien ze soms volledig afhankelijk zijn van de verkoop van olie.

De prijs van een vat ruwe olie is sinds 2014 grofweg 90 Euro gezakt. Iets dat voor lagere prijzen aan de pomp zorgde.

De Nigeriaanse minister van olie bevestigde gisteren dat er een productieplafond van 32,5 tot 33 miljoen vaten ruwe olie per dag is afgesproken. 750.000 vaten minder dan dat er momenteel wordt aangeboden.

Andere producerende landen

Een probleem voor de OPEC kan zijn dat landen die geen deel uitmaken van de organisatie ook zich niet aansluiten bij het akkoord. De VS en Rusland hebben de afgelopen jaren veel olie op de markt gebracht.

Een hogere wereldprijs maakt het voor die landen interessant nieuwe projecten op te zetten waardoor de productie wereldwijd alsnog zou kunnen stijgen.

Schatkist

Een lage brandstofprijs is altijd goed geweest voor de economie. Goederen worden goedkoper en door een lagere brandstofprijs hebben mensen meer te besteden. Een lagere prijs heeft tot gevolg dat er meer brandstof verkocht wordt. De accijnzen zijn vaste bedragen op een liter brandstof. Meer brandstof verkopen geeft dus een grotere inkomsten voor de schatkist.

 

Bereken hier de accijns die u betaald in Belgë

Bereken hier de accijns die u betaald in Nederland

Pin It

Back To Top